A statisztikai adatokból, a szülők, gyerekek visszajelzéseiből, illetve a Heim Pál Kórház által végzett "Szülői/Gyermeki elégedettséget mérő kérdőívek" adataiból világosan kiderül, hogy munkánkra egyre nagyobb szükség van, és természetesen mindenki az egyre magasabb szintű ellátást várja el tőlünk. Ennek érdekében ÚJ SZEMLÉLETŰ, KOMPLEX, prevenciós tevékenységet és utógondozást is biztosító PSZICHIÁTRIAI és PSZICHOTERÁPIÁS RENDELÖ kialakítását tervezzük.

PREVENCIÓS MUNKA

Ismét alkalmazhatnánk a liaison módszert: tőbb kerületi gyermekrendelővel felvehetnénk a kapcsolatot, s az ott dolgozó kollégáknak segítséget nyújtva korábban kiszűrhetnénk, elláthatnánk a pszichésen veszélyeztetett gyerekeket.

- Előadásokat, foglalkozásokat szervezhetnénk védőnőknek, pedagógusoknak, hogy időben felismerjék, és / vagy saját hatáskőrben megoldják a gyerekek lelki problémáit, vagy szükség esetén szakemberhez irányítsák őket.

- Tervezzük, hogy ismét indítunk szülők számára csoportfoglalkozásokat, pszichés problémákkal, pszichiátriai betegségekkel foglalkozó előadásokat.

- Kibővítjük a pszichés problémákról, pszichiátriai betegségekről szóló szórólapjainkat. Ezek terjesztésével is segítjük, hogy a felnőttek időben ismerjék fel a gyerekek ilyen jellegű problémáit, megfelelő módon képesek legyenek segíteni, illetve szükség esetén szakemberhez juttatni a gyereket.

UTÓGONDOZÁS

Régóta tervezzük, hogy a komolyabb pszichés problémákkal kezelt gyerekeket javulásuk /gyógyulásuk után még időről - időre visszahívnánk, illetve, hogy szüleiknek konzultációs, szükség esetén edukációs foglalkozásokat tartva lehetővé tennénk, hogy az esetleges visszaesés időben felismerésre, kezelésre kerüljőn.